• Dekontaminering av pattedyrslakt ved bruk av damp eller varmt vann. Uttalelse fra Faggruppe for hygiene og smittestoffer i Vitenskapskomiteen for mattrygghet 

      Nesbakken, Truls; Christensen, Hardy; Skjerve, Eystein; Nygård, Karin Maria; Yazdankhah, Siamak Pour; Lunestad, Bjørn Tore; Kapperud, Georg; Lassen, Jørgen Fr; Robertson, Lucy; Olsvik, Ørjan; Tranulis, Michael A.; Tryland, Morten; Rimstad, Espen (Research report; Forskningsrapport, 2010-04-15)
      Mattilsynet har gitt VKM i oppgave å foreta en risikovurdering når det gjelder ”dekontaminering av pattedyrslakt ved bruk av varmt vann eller damp”. Da det er en bestemtdekontamineringsteknologi Mattilsynet ønsker utredet, velger faggruppen å bruke den mer presise betegnelsen ”overflatepasteurisering av slakt” som er i tråd med uttrykk og definisjoner som forskere innenfor dette området har benyttet ...